
Mjölnarens mumsiga semmelbullar
10 stora eller 16 små Du behöver: 100 g smör 3 dl mjölk 25 g jäst 0,5 tsk salt 1 dl råsocker 1 tsk malen
10 stora eller 16 små Du behöver: 100 g smör 3 dl mjölk 25 g jäst 0,5 tsk salt 1 dl råsocker 1 tsk malen
1 dl jordnötssmör ½ dl hackade pumpa frön 1 msk chia frön 1 ½ msk hackade torkade blåbär 1 msk hackade torkade tranbär 1 dl
80 g smält smör 1,5 dl flingor av nakenhavre 1 dl lantvetemjöl eller ljust mjöl av dinkel 1 dl råsocker 2 msk grädde 2 msk
Detta recept ger 16 st små syltgrottor 5 dl Dala Lantvete virvelmjöl 3 tsk vaniljsocker med äkta vanilj 1 dl råsocker 1 tsk bakpulver 200
Det här är ett recept från min svärmor, troligtvis från 50-talet. Jag har moderniserat det något och bytt ut de vita vetemannagrynen mot de något
Den här goda mjuka kakan togs fram och serverades på vårt 10-årsjubileum 2013. Kakan innehåller bl.a rågkli, som är en nyttig men lite bortglömd ingrediens
12 g färsk jäst 8 dl kallt vatten 2 tsk salt 0.5 kg ljust mjöl av dinkel 0,5 kg fullkornsmjöl av emmer eller fullkornsmjöl av
Det här behöver du: 5 dl kallt vatten 12 g jäst 1 msk olja 1 ägg (kan uteslutas) 2 tsk salt ca 15 dl ljust
16 stycken 6 dl mjölk, fingervarm 12 g jäst 50 g rumsvarmt smör 800 g lantvetemjöl 2 tsk salt Värm mjölken till fingervarm, och smula
12 frallor Blanda på kvällen innan läggdags: 3 dl kallt vatten 1 tsk salt 6 gr jäst 500 g virvelmjöl av dinkel Häll i mjöl
Är du privatperson och vill köpa mjöl från Warbro Kvarn? Beställ här i vår webbshop »
Vi är det sörmländska företaget som odlar och förädlar ekologiskt spannmål. I 20 år har vi lett utvecklingen av kulturspannmål i Sverige och vi erbjuder ett brett sortiment av bl a Dinkel, Enkorn och Emmer. Våra odlingar sker med omsorg om natur och om vår hälsa. Vi förädlar med största fokus på hög kvalitet, stor smak och produkter helt utan tillsatser.