Kerstins vardagsbröd

Kerstins vardagsbröd

12 g färsk jäst
8 dl kallt vatten
2 tsk salt
0.5 kg ljust mjöl av dinkel
0,5 kg fullkornsmjöl av emmer eller fullkornsmjöl av råg

Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Häll i mjöl tills degen precis släpper bunkens kanter. Den skall vara ganska lös! Bearbeta degen i hushållsmaskin minst 5 minuter. (För hand gärna 10 min.) Låt jäsa till dubbel storlek. Beroende på rumstemperatur tar det 2-3 timmar. Häll upp degen i två smorda avlånga brödformar på 1,5 l.

Jäs tills degen bildar råge på formen. Gör försiktigt ett snitt med en vass kniv mitt på brödet och sätt sedan in formarna i nederdelen av ugnen. Grädda först i 250 grader i 10 minuter, sänk sedan till 200 grader och grädda 20 minuter till. Ta ut formarna och stjälp upp bröden, låt svalna på galler under bakduk

Välkommen till Warbro Kvarn

Vi har tekniska problem med vår hemsida.

Är du bageri, café, grossist eller liknande. Kontakta oss på 0730-34 39 88 eller order@warbrokvarn.se

Är du privatperson, välkommen till vår webbshop KLICKA HÄR