Warbro Kvarns jubileumskaka

Warbro kvarns jubileumskaka

Den här goda mjuka kakan togs fram och serverades på vårt 10-årsjubileum 2013. Kakan innehåller bl.a rågkli, som är en nyttig men lite bortglömd ingrediens i kakrecept. Rågkli kan förebygga och minska risken för diabetes, den kan dämpa aptiten, ge jämnare insulin- och blodsockernivåer samt kan hämma tillväxt av magsårsbakterier. Kli kan alltså göra mycket gott för många magar!

Du behöver:
2 ägg
3 dl råsocker
2 tsk kardemumma
2 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 dl rågkli
2,5 dl virvelmjöl av dinkel (lantvetemjöl eller ljust dinkelmjöl går också bra förstås)
1,5 dl grädde
200 gram smör
50 gram hackad mandel

Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda torrvarorna och vänd ner dem lite i taget i äggsmeten. Rör i grädde och det avsvalnade smöret. Rör ner hackad mandel. Grädda i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter.

Tips: Prova att ersätta mandel med andra nötter som variation!

Denna kaka passar bra i de flesta formar, som t.ex en vanlig avlång form. Har du kalas för många är ett bra tips att göra en dubbel sats och grädda i långpanna. Det blir enkelt att göra mycket gott på en gång!

Välkommen till Warbro Kvarn

Vi har tekniska problem med vår hemsida.

Är du bageri, café, grossist eller liknande. Kontakta oss på 0730-34 39 88 eller order@warbrokvarn.se

Är du privatperson, välkommen till vår webbshop KLICKA HÄR