Sigges dinkelmannagröt
1 portion 2,5 dl mjölk upphettas och knappt 0,4 dl dinkelmannagryn rörs i lite i taget. Tillsätt en nypa salt. Låt koka upp under omrörning
1 portion 2,5 dl mjölk upphettas och knappt 0,4 dl dinkelmannagryn rörs i lite i taget. Tillsätt en nypa salt. Låt koka upp under omrörning
4-5 portioner Detta rätt kan närmast liknas vid en slags risotto, fast mer klimatsmart och nyttig. Ät den som ett tillbehör till kött eller fisk,
Såväl goda som nyttiga! Ingredienser till 10 st 150 g smält smör 2,5 dl kallt vatten 2 dl mjölk 0,5 tsk salt 4 dl virvelmjöl
En god och nyttig sallad som passar till såväl frukost, lättlunch, mellanmål och som kvällsvard. 4 dl hela kärnor av dinkel, emmer, nakenhavre eller naketkorn
– med Sörmlands ädel och dinkelkärnor 2-3 rödbetor ca 50 gr ädelost, vår favorit är Sörmlands ädel 1-2 dl kokta hela kärnor av dinkel med
6 dl mjölk 3 dl vivelmjöl av dinkel, ljust dinkelmjöl eller lantvetemjöl 3 ägg 0,5-1 tsk salt Vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet.
Är du privatperson och vill köpa mjöl från Warbro Kvarn? Beställ här i vår webbshop »
Vi är det sörmländska företaget som odlar och förädlar ekologiskt spannmål. I 20 år har vi lett utvecklingen av kulturspannmål i Sverige och vi erbjuder ett brett sortiment av bl a Dinkel, Enkorn och Emmer. Våra odlingar sker med omsorg om natur och om vår hälsa. Vi förädlar med största fokus på hög kvalitet, stor smak och produkter helt utan tillsatser.