Dinkelotto à la Warbro Delikatesser

4-5 portioner

Detta rätt kan närmast liknas vid en slags risotto, fast mer klimatsmart och nyttig. Ät den som ett tillbehör till kött eller fisk, eller som en ensamrätt. Koka den med dina favoritgrönsaker. Eller köp en färdig mix från Warbro Delikatesser!

Ingredienser:
3 dl matdinkel från Warbro Kvarn
1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta
2 dl vitt vin 6 dl kyckling- eller vegetarisk buljong sockerärtor, sparris, svamp, chili, soltorkade tomater eller någon annan grönsak efter säsong och smak 50 g smör ca 80 g Västerbottenost eller annan smakrik ost salt och svartpeppar

Gör så här:
Hacka och stek schalottenlöken och vitlöken i rikligt med smör i en kastrull, utan att den tar färg. Tillsätt matdinklet och fräs lite till. Häll på vinet och låt det koka in på något svagare värme. Tillsätt buljongen lite i taget tills allt fått en krämig konsistens. Nu ska grönsakerna röras ner. Total koktid är ca 50 min. Avsluta med en smörklick, riven ost och smaka ev av med salt och peppar.

Serveras rykande het som tillbehör eller ensamrätt.

Dinkelotto àvla Warbro Delikatesser