Dinkelvåfflor

Såväl goda som nyttiga!

Ingredienser till 10 st
150 g smält smör
2,5 dl kallt vatten
2 dl mjölk
0,5 tsk salt
4 dl virvelmjöl av dinkel, ljust dinkelmjöl eller lantvete (eller en blandning av dessa)
2 tsk bakpulver
2 morötter (kan uteslutas)

Gör så här: Smält smöret och låt svalna något. Häll vatten och mjölk i en bunke. Blanda mjölet med bakpulver och salt och rör ner i vätskan. Vispa tills smeten blir slät. Rör i det smälta smöret. Riv morötterna fint och blanda ner dem. Låt gärna smeten stå och svälla i kylen någon timme, så går det sen lättare att grädda.
Grädda och njut genast med grädde och favoritsylten!

Andra smakalternativ kan vara att smaksätta smeten med saffran och njuta våfflan till fisksoppan, riv ner lite pepparrot i smeten och servera till vardagslaxen. Prova att smaksätta med kokosflingor, sesamfrön, eller ät riven ost till – allt efter tycke och smak.