Pizzadeg på dinkelmjöl ger extra smak till degen och det fungerar utmärkt om man vill ha fluffiga kanter på sin pizza.
Ingredienser till 2-4 pizzabottnar (beroende på hur stora du gör)
25 g jäst
2,5 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
7-7,5 dl ljust dinkelmjöl (om du vill ha mer fullkorn så kan du byta ut en del av mjölet mot Dinkel Virvelmjöl
Smula ner jästen i en bunke och häll över vattnet, låt jästen lösa sig. Tillsätt salt, olja och hälften av mjölet. Arbeta ihop alla ingredienser och även resten av dinkelmjölet och knåda ordentligt. Det fungerar även bra med en matberedare men kör inte på högsta hastighet. Låt jäsa i ca 1 timme. Sätt ugnen på 275 grader. Dela degen i bitar och kavla ut bitarna på bakplåtspapper. Lägg dina favoritfyllningar på bottnarna och riv över en god ost. Grädda tills osten är gyllengul, ca 10 minuter. Smaklig måltid!