Virvelbröd från Skogskråkans Bageri

Detta är ett recept med 100% virvelmalet Dala Lantvete, alltså 100% fullkorn. Receptet ger 2 bröd – fulla med massor med nyttiga fibrer, mineraler och nyttigheter, en perfekt start på dagen.

Ingredienser
1000 g Dala lantvete virvelmalet

800 g vatten (35-40 grader)

150 g surdeg

20 g salt

Gör så här
Blanda ihop allting till en homogen deg.

Låt degen vila 1 timme.

Vik degen 2 gånger med 30 minuters mellanrum.

Låt degen vila i rumstemperatur i 3-6 timmar, tills du ser att degen har bra jäsning och har fördubblats i storlek.

Forma degen och lägg i jäskorgar, och låt dem vila i kylskåp över natten.

Ta ut bröden ur jäskorgarna och snitta bröden längs med mitten.

Grädda i 250 grader i 10 minuter, sänk till 180 grader och grädda klart i ca 25-35 minuter, tills innertemperaturen är 98 grader.