Vete

vete

Vete

Siktat vetemjöl är det vanligaste mjölet i Sverige, och kan användas till det mesta. Vi mal vårt vetemjöl huvudsakligen på vårvetesorten Qvarna, som lämpar sig väl för ekologisk odling. Råvaran kommer från gårdar i Sörmland, Östergötland och Uppland. Under sommaren 2016 började vi uppföröka vårt ”Evolutionära vete”. Det är en blandning av sju olika lantvetesorter som samodlas. Om ett par år hoppas vi ha uppförökat så mycket att allt vårt vetemjöl mals av denna blandning.

Analys av vår siktade Lantvetemjöl hösten 2016

Näringsvärde (genomsnitt 100 g):
Energi 1467 kJ /351 kJ
Protein 13,8 g
Kolhydrat 62 g varav sockerarter 1,7 g
Fett 3 g varav mättat fett 0,6g
Fiber 8,5 g

Tillbaka

© Copyright 2017 – Warbro kvarn