Maria Printz, Printz bageri, – 2:a pristagare i Matverk 2013 med Bryggarebröd från Södermanland. Bryggarbrödet är en modern dravlimpa med råvaror från Warbro Kvarn och som bakas på drav och sötvört tappat direkt från bryggningen i microbryggeriet Eskilstuna Ölkultur.
Motivering till silvret:
Bryggarebröd: ”Bra regionala råvaror och ett skickligt hantverk kan skapa stor upplevelse. Välgjort, saftigt innehåll, balanserad sälta, bra syra och sötma bakom en härlig yta. En sällsynt smakrik ny produkt som har en rolig historia. En kultur som säkert kommer att fungera alldeles utmärkt lokalt men har definitivt potential att jäsa och växa sig större än så.”
Receptet skapat av: Maria Printz, Anders Olsson och Kerstin Björklund på Warbro kvarn.
Warbro kvarn nominerad till Menigos Nyskaparstipendium 2012 (1:15 min).
Jakten på Sveriges mest nyskapande bonde tillsammans med Hanna Halpern, medlem i expertjuryn och vd för Restaurangakademien, och det nominerade företaget Warbro Kvarn.
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Strictly Necessary Cookies
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.