Nytt mjöl från 1/10

Från den 1 oktober finns ett unikt och nytt mjöl hos oss – virvelmalet Dala Lantvete. 100% fullkornsvetemjöl med rik smak och stort kulturarv. Till alla er som älskade vårt tidigare Dinkel Virvelmjöl – detta ska ni prova!

Dala Lantvete är en gammal lantsort av vårvete från Dalarna. Precis som andra lantsorter har den ett högt mineralinnehåll, gott om vitaminer, hög proteinhalt och en rik smak. Dala Lantvete är en så kallad mångfaldsgröda med stor variation vad beträffar storlek, färg och form på axen, och det finns med och utan borst.

Virvelmjöl får vi fram med hjälp av våra tre virvelkvarnar, i dessa ”virvlar” spannmålskärnorna runt i en skål av granit med hjälp av en luftström. Mycket sakta slipas kärnorna mot stenen till mjöl i en kall process. Virvelmjölet blir av nedslipningen väldigt fluffigt och så finkornigt att det till och med går att baka småkakor på det – med 100 procent fullkorn! Mjölet kan användas både till brödbak, matlagning och till fikabröd.

På Warbro Kvarn är vi ganska unika med att mala med virvelkvarn, och vi var först i Sverige med denna typ av kvarn för cirka 10 år sedan. Virvelmjöl är ett unikt fullkornsmjöl som gör det enklare att äta mer fullkorn i vardagen.

Ni som vill baka hemma hittar mjölet i vår webbshop. Vill du köpa som företagare så kan ni beställa via order@warbrokvarn.se