Koka vår ekologiska nakenhavre hel kärna i cirka 20 minuter. Vi äter dem istället för ris, blandar ner dem i en sallad för mer matigt resultat, eller i bröddegen. Kärnorna är också goda att marinera med balsamvinäger, eller koka i buljong. Rör man ner lite honung och malen kanel eller kardemumma med frukt eller bär, så är snart den mättande fruktsalladen klar. Alla hela kärnor har lågt GI. Koka gärna en stor sats och frys in i mindre portioner.
[box]
Produktbeskrivning
Innehåll: Hela kärnor av nakenhavre
Ursprungsland: Sverige
Förpackningsstorlekar: 1,25 kg, 5 kg och 25 kg/säck
Näringsvärde, genomsnitt för 100 g
Energi 1545 kJ / 369 kcal
Protein 14 g
Kolhydrat 58 g
varav sockerarter 1,3 g
Fett 7 g
varav mättat fett 1,3 g
Fiber 8 g
Salt 0 g
Kan innehålla spår av gluten
[/box]