Välkomna att delta på Masterclass i bakning för hemmabagare med Johan Sörberg, hos oss på Warbro Kvarn den 13 april.
Eventet bokas i vår Webbshop https://webbshop.warbrokvarn.se/evenemang
Du får bla lära dig;
– om olika mjölsorter och malningstekniker
– att göra din egen surdeg från grunden av både råg och vetemjöl. Vi går även igenom skillnaden mellan surdeg och jäst, dess respektive egenskaper och hur de påverkar brödets näringsinnehåll
– hur fermentering påverkar matsmältningen och frigör nyttiga mineraler, vilket gör ditt bröd lättare att smälta och mer näringsrikt
– vi fokuserar på att verkligen förstå råvarorna och deras resa “från ax till limpa”. Du får lära dig hur du kan experimentera med olika mjölsorter. Tillsammans utforskar vi möjligheterna med fullkorn, utan att tumma på vare sig luftighet eller smakupplevelse.
– dessutom får du som deltar 15% rabatt på ett köp i vår gårdsbutik denna dag. Vi håller öppet en stund på eftermiddagen när kursen är slut.
Söndagen den 13 april kl 13-17.
Begränsat antal platser, 20 st. Först till kvarn.