ekologisk malt

Ekologisk malt

Med vår egenproducerade malt kan Warbro Kvarn AB nu erbjuda Sveriges mikrobryggerier en helt ny typ av råvara; En svensk ekologisk malt gjord på unika spannmålssorter med ett kulturhistoriskt värde, som kan få ölet att stå ut från mängden. Warbro Kvarns malt erbjuder ett småskaligt alternativ till en annars något anonym råvara som idag framförallt är tillgänglig via stora producenter. Vår maltanläggning är den första i sitt slag i Sverige, från det anrika familjeföretaget Kaspar Schulz i Bayern, Tyskland.

KRAV-odlat i Sörmland

Våra maltkorn och kulturspannmål odlas i vårt närområde, alltid på KRAV-godkända gårdar. Sorterna är tåliga för väderväxlingar och väl anpassade för ekologisk odling, som bidrar till ett långsiktigt hållbart jordbruk.

Warbro kvarn maltanläggning

Nyskapande med gamla anor

Vi är en av få småskaliga producenter av malt i Sverige, som satsar på hög kvalitet och innovation. Din öl får nya smaknyanser och en unik historia med rötter i den tidiga skandinaviska ölbryggartraditionen.

Malt är den nya humlen!

Med våra ursprungliga maltkornsorter Balder och Gullkorn vågar vi lova dig en häftig smakupplevelse med ett djup utöver den vanliga. Låt malten ta större plats i svensk ölbryggning och sprittillverkning. Precis som vi länge arbetat för att lyfta fram hur mjölets kvalitet bidrar till brödets smak, vill vi nu vara med och låta malten ta mer plats i svensk ölbryggning.

Warbro malt

Beställa

Som privatperson kan du beställa och hämta din malt direkt från oss eller köpa hos din maltgrossist (se nedan).

För beställning eller frågor, maila eller ring 0730-34 39 88

All spannmål är svenskodlad och EU-ekologisk och/eller KRAV certifierad. Vänligen bekräfta vilken certifiering du önskar när du beställer.

Vi är ett litet mälteri. Därför kan det hända att någon sort tillfälligt kan vara slut, eller att vi kan ha väntetider. Hör av er i god tid.

Vilka använder vår malt?

Vår malt säljs till bryggerier, destillerier, hemmabryggare och grossister. Nedan hittar ni några av de bryggerier som använder vår malt.

Bryggerier

Alingsås bryggeri
Blacksta Brygghus
Brouwerij 3 Fonteinen, Belgian
Brewtrade Sweden
Emmaboda bryggeri
Eskilstuna ölkultur
Exermans bryggeri
Gamla Enskede Bryggeri
Grästorps Lilla Edet Bryggeri
Jokkmokks Bryggeri
Keane Brewing
Nils Oscar
Nya Carnegiebryggeriet
Stallarholmens brygghus
Stockholm brewing co.
Television brewing co.
Train station brewing

Destillerier

Hokkaido akkeshi distillery, Japan
Nordmarkens destilleri

Grossister

Brewgoat
Humlegården
Maltmagnus
PGW

Systembolaget

Nils Oscar Kellerbier gjord på Warbro malt

© Copyright 2017 – Warbro kvarn - info@warbrokvarn.se - 0730-34 39 88