ekologisk malt

 

Svensk ekologisk malt

På Warbro Kvarn AB erbjuder vi sedan 2017 en helt ny typ av råvara; En svensk ekologisk malt gjord på unika spannmålssorter med ett kulturhistoriskt värde, som kan få ölet att stå ut från mängden. Warbro Kvarn erbjuder ett småskaligt alternativ till en annars något anonym råvara som idag framförallt är tillgänglig via stora producenter. Vår maltanläggning är den första i sitt slag i Sverige, från det anrika familjeföretaget Kaspar Schulz i Bayern, Tyskland.

Låt malten ta större plats!

Med vår ursprungliga maltkornsort Balder vågar vi lova dig en häftig smakupplevelse med ett djup utöver det vanliga. Låt malten ta större plats i svensk er ölbryggning och sprittillverkning och upplev skillnaden. Precis som vi länge arbetat för att lyfta fram hur mjölets kvalitet bidrar till brödets smak, vill vi nu vara med och låta malten ta mer plats i svensk ölbryggning.

KRAV-odlat i Sörmland

Vårat maltkorn och kulturspannmål odlas i vårt närområde, alltid på KRAV-godkända gårdar. Sorterna är tåliga för väderväxlingar och väl anpassade för ekologisk odling, som bidrar till ett långsiktigt hållbart jordbruk.

Warbro kvarn maltanläggning

Beställ så här

För beställning eller frågor om vår malt, maila eller ring 0730-34 39 88. Du kan även kontakta din maltgrossist.

All spannmål är svenskodlad och EU-ekologisk och/eller KRAV certifierad. Vänligen bekräfta vilken certifiering du önskar när du beställer.

Hör av er i god tid för att undvika  långa väntetider.

© Copyright 2017 – Warbro kvarn - info@warbrokvarn.se - 0730-34 39 88