Ingredienser:
Hela kärnor av dinkel från Warbro Kvarn
Smör, rapsolja eller annat matfett
Salt eller annan smaksättning efter humör och inspiration, exempelvis chili, vitlök eller torkade limeblad.
Gör så här:
1. Värm en stekpanna på medelvärme.
2. Lägg i en rejäl klick smör, rapsolja eller annat matfett (man kan behöva lägga i en klick till under rostningens gång).
3. Täck stekpannans botten med ett tunt lager okokta kärnor av dinkel. Låt kärnorna värmas upp ett par minuter och rör sen lite så de inte bränns. Efter en stund börjar de studsa omkring i pannan, rör om, och när de lugnat ner sig är de klara att saltas och/eller smaksättas – och njutas.
De poppade kärnorna serveras som snacks till ett glas öl, vin eller glögg. Snabbt blir de även barnens favoriter. Prova även att strö dem över en soppa eller över din sallad. Gott och enkelt!