Hållbarhet


[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Vårt hållbarhetsarbete

”Hur arbetar ni i Warbro kvarn ur ett hållbarhetsperspektiv?”

Vår VD Thomas Björklund fick denna fråga av en journalist nyligen, och hans svar säger det mesta:

”Det är något jag inte tänkt på, vi har ju alltid jobbat såhär (hållbart).”

Biologisk mångfald

Warbro kvarns hjärtesak är biologisk mångfald. Att medverka till en ökad genetisk mångfald inom jordbruket är vårt bidrag till en hållbar framtid. De äldre spannmålssorterna har många gener med önskvärda och ovärderliga egenskaper som kan behövas vid till exempel kommande klimatförändringar.

Alla våra duktiga kontraktsbönder odlar ekologiskt och finns i Mellansverige. Fördelarna med detta är många: ökad biologisk mångfald, friskt vatten och bördiga jordar. Ett intakt och välmående ekosystem ökar våra chanser till överlevnad i framtiden, vilka utmaningar det än må vara.

Warbro kvarn och alla våra odlare är också medlemmar i föreningen Allkorn, och hjälper till att bevara några av deras äldre spannmålssorter genom odling i större skala.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6322″ img_size=”full”][vc_column_text]

Miljöarbetet i vardagen

Vi tänker på miljön i allt vårt arbete, tex används bara grön el i kvarnen samt biogas i vår maltanläggning. Vi jobbar med svensktillverkade produkter så mycket som möjligt, tex våra pappers-säckar. Vi har oblekt papper i våra förpackningar, och vi optimerar alla transporter.

När man driver en kvarn blir det mycket restprodukter. Allt som inte vi människor kan eller vill äta blir djurfoder, t.ex kli och ogräsfrön. Det passar utmärkt som foder till många sorters djur, såsom höns och kor. Skalet som blir över vid skalningen av dinkel, enkorn och emmer är ett bra strömedel till hästar och kor.

Genom att använda restprodukterna till djuren får vi tillbaka det i ”förädlad” form dvs som kött, mjölk och ägg, samt gödsel som hamnar på våra åkrar. Vinst för alla, både för naturen, ekonomin och oss.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Välkommen till Warbro Kvarn

Vi har tekniska problem med vår hemsida.

Är du bageri, café, grossist eller liknande. Kontakta oss på 0730-34 39 88 eller order@warbrokvarn.se

Är du privatperson, välkommen till vår webbshop KLICKA HÄR