Vår ekologiska dinkel hel kärna kokar vi i cirka 35 minuter och äter istället för ris, blandar i en sallad för mer matigt resultat, eller i bröddegen. Kärnorna är också goda att marinera med balsamvinäger, eller koka i buljong. Rör man ner lite honung och malen kanel eller kardemumma med frukt eller bär, så är snart den mättande fruktsalladen klar. Alla hela kärnor har lågt GI. Koka gärna en stor sats och frys in i mindre portioner.
Produktbeskrivning
Innehåll: Hel kärna av dinkel
Ursprungsland: Sverige
Förpackningsstorlekar: 1,25 kg, 5 kg och 25 kg/säck
Näringsvärde, genomsnitt för 100 g
Energi 1435 kJ / 343 kcal
Protein 13 g
Fett 3,4 g
varav mättat fett 0,6 g
Kolhydrat 60 g
varav sockerarter 1 g
Fiber 9,3 g
Salt 0 g
Innehåller gluten