This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Ingredienser: Hela kärnor av dinkel från Warbro Kvarn Smör, rapsolja eller annat matfett Salt eller annan smaksättning efter humör och inspiration, exempelvis chili, vitlök eller torkade lim... Läs mer
med salt sällskap En supergod matig gröt som passar till lunch eller middag 1 portion 1 dl flingor av nakenhavre från Warbro Kvarn 2 dl vatten ½ finhackad gul eller röd lök 1 msk vitt vin 1... Läs mer
1 portion 2,5 dl mjölk upphettas och knappt 0,4 dl dinkelmannagryn rörs i lite i taget. Tillsätt en nypa salt. Låt koka upp under omrörning tills den tjocknar till önskad konsistens. Servera... Läs mer
4-5 portioner Detta rätt kan närmast liknas vid en slags risotto, fast mer klimatsmart och nyttig. Ät den som ett tillbehör till kött eller fisk, eller som en ensamrätt. Koka den med dina fa... Läs mer
Såväl goda som nyttiga! 10 stycken Ingredienser: 150 g smält smör 2,5 dl kallt vatten 2 dl mjölk 0,5 tsk salt 4 dl virvelmjöl av dinkel, ljust dinkelmjöl eller lantvete (eller en blandning a... Läs mer
En god och nyttig sallad som passar till såväl frukost, lättlunch, mellanmål och som kvällsvard. 4 dl hela kärnor av dinkel, emmer, nakenhavre eller naketkorn från Warbro Kvarn 1,5 liter vat... Läs mer
– med Sörmlands ädel och dinkelkärnor 2-3 rödbetor ca 50 gr ädelost, vår favorit är Sörmlands ädel 1-2 dl kokta hela kärnor av dinkel med en gnutta salt efter smak Råriv rödbetor och smält i... Läs mer
6 dl mjölk 3 dl vivelmjöl av dinkel, ljust dinkelmjöl eller lantvetemjöl 3 ägg 0,5-1 tsk salt Vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet. Stek pannkakorna i medelstark värme. Serveras ge... Läs mer