Kategori: Bröd

  • Rågrutor

    Rågrutor

    Recept på Tinas Rågrutor 24 st Ett mycket smidigt och enkelt bröd som bakas i långpanna/på plåt. 1,2 liter vatten 40 g jäst 1 dl mörk brödsirap (kan uteslutas) 600 g Råg Fullkornsmjöl 600 g Dinkel Ljust Mjöl 30 g salt Smula jästen i en degbunke, häll på ljummet vatten och blanda så att jästen […]

  • Danskt Rågbröd på surdeg

    Danskt Rågbröd på surdeg

    Detta är ett väl beprövat recept av flera av oss och vi äter det ofta på våra gemensamma frukostar här i kvarnen. Detta recept blir till två bröd. Vi brukar grädda brödet på kvällen och sen låta det ligga framme under en bakhanduk över natten, då är brödet perfekt lagom till frukost. Ingredienser: 1,5 dl […]

  • Kerstins vardagsbröd

    Kerstins vardagsbröd

    12 g färsk jäst 8 dl kallt vatten 2 tsk salt 0.5 kg ljust mjöl av dinkel 0,5 kg fullkornsmjöl av emmer eller fullkornsmjöl av råg Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Häll i mjöl tills degen precis släpper bunkens kanter. Den skall vara ganska lös! Bearbeta degen i […]

  • Dinkelbaguette på Warbro-vis

    Dinkelbaguette på Warbro-vis

    Det här behöver du: 5 dl kallt vatten 12 g jäst 1 msk olja 1 ägg (kan uteslutas) 2 tsk salt ca 15 dl ljust mjöl av dinkel Gör så här: Rör ut jästen i det kalla vattnet. Tillsätt oljan, saltet, ev. ägget och ca 13 dl mjöl. Arbeta degen länge så att den blir […]

  • Warbros brödkakor med morot

    Warbros brödkakor med morot

    16 stycken 6 dl mjölk, fingervarm 12 g jäst 50 g rumsvarmt smör 800 g lantvetemjöl 2 tsk salt Värm mjölken till fingervarm, och smula under tiden ner jästen i en bunke. Häll mjölken över och rör ut jästen. Blanda sedan ner det mjuka smöret, mjölet och saltet och knåda ordentligt. Skala och riv två […]

  • Börjadagenbra-bröd

    Börjadagenbra-bröd

    12 frallor Blanda på kvällen innan läggdags: 3 dl kallt vatten 1 tsk salt 6 gr jäst 500 g virvelmjöl av dinkel Häll i mjöl precis så att degen släpper kanterna i bunken. Kör hushållsassistenten (eller rör) ordentligt ca 10 min. Häll över degen i en stor plastbytta med lock och ställ in i kylen. […]

Välkommen till Warbro Kvarn

Vi har tekniska problem med vår hemsida.

Är du bageri, café, grossist eller liknande. Kontakta oss på 0730-34 39 88 eller order@warbrokvarn.se

Är du privatperson, välkommen till vår webbshop KLICKA HÄR