-
Mjölnarens mumsiga semmelbullar
10 stora eller 16 små Du behöver: 100 g smör 3 dl mjölk 25 g jäst 0,5 tsk salt 1 dl råsocker 1 tsk malen kardemumma 2 ägg (varav ett till pensling) 0,5 tsk hjorthornssalt 8-9 dl vetemjöl rustikt eller ljust dinkelmjöl Gör så här: Värm mjölken till fingervarmt och häll i en skål över […]
-
Våra nakna flarn
80 g smält smör 1,5 dl flingor av nakenhavre 1 dl lantvetemjöl eller ljust mjöl av dinkel 1 dl råsocker 2 msk grädde 2 msk sirap ¼ tsk bakpulver Blanda allt och klicka ut på plåt (5 st per plåt). Grädda i 200 grader ca 5 minuter. Servera med grädde och bär efter säsong.
-
Kerstins bäriga hallongrottor
16 st små 5 dl virvelmjöl eller ljust mjöl av dinkel 3 tsk vaniljsocker med äkta vanilj 1 dl råsocker 1 tsk bakpulver 200 g rumsvarmt smör Blanda de torra ingredienserna och hacka sedan snabbt ner det rumsvarma smöret. Forma degen till två långa rullar och skär upp 8 bitar per rulle. Lägg bitarna i […]
-
Mauds dinkelmannakaka för alla tillfällen
Det här är ett recept från min svärmor, troligtvis från 50-talet. Jag har moderniserat det något och bytt ut de vita vetemannagrynen mot de något mörkare och mer smakrika dinkelmannagrynen. Ingredienser: 2 dl mannagryn av dinkel från Warbro Kvarn 2 dl råsocker 1,5 dl kokosflingor 1 dl virvelmjöl, ljust dinkelmjöl eller lantvete från Warbro Kvarn […]
-
Warbro Kvarns jubileumskaka
Den här goda mjuka kakan togs fram och serverades på vårt 10-årsjubileum 2013. Kakan innehåller bl.a rågkli, som är en nyttig men lite bortglömd ingrediens i kakrecept. Rågkli kan förebygga och minska risken för diabetes, den kan dämpa aptiten, ge jämnare insulin- och blodsockernivåer samt kan hämma tillväxt av magsårsbakterier. Kli kan alltså göra mycket […]