Kategori: Recept

  • Rågrutor

    Rågrutor

    Recept på Tinas Rågrutor 24 st Ett mycket smidigt och enkelt bröd som bakas i långpanna/på plåt. 1,2 liter vatten 40 g jäst 1 dl mörk brödsirap (kan uteslutas) 600 g Råg Fullkornsmjöl 600 g Dinkel Ljust Mjöl 30 g salt Smula jästen i en degbunke, häll på ljummet vatten och blanda så att jästen […]

  • Warbros dinkelpizza

    Warbros dinkelpizza

    Pizzadeg på dinkelmjöl ger extra smak till degen och det fungerar utmärkt om man vill ha fluffiga kanter på sin pizza. Ingredienser till 2-4 pizzabottnar (beroende på hur stora du gör) 25 g jäst 2,5 dl ljummet vatten 1 tsk salt 1 msk olivolja 7-7,5 dl ljust dinkelmjöl (om du vill ha mer fullkorn så […]

  • Mättande och mineralrik mångfaldsgröt

    Mättande och mineralrik mångfaldsgröt

    Gröt är väldigt bra mat och detta recept är både mättande, mineralrikt, fiberrikt och har ett härligt tuggmotstånd. Receptet bygger på att du börjar med att göra din egen fling- och nötblandning som räcker till ca 20 portioner gröt som du sedan tar av när du ska laga gröt. Receptet innehåller flera varianter av flingor, […]

  • Danskt Rågbröd på surdeg

    Danskt Rågbröd på surdeg

    Detta är ett väl beprövat recept av flera av oss och vi äter det ofta på våra gemensamma frukostar här i kvarnen. Detta recept blir till två bröd. Vi brukar grädda brödet på kvällen och sen låta det ligga framme under en bakhanduk över natten, då är brödet perfekt lagom till frukost. Ingredienser: 1,5 dl […]

  • Mjölnarens mumsiga semmelbullar

    Mjölnarens mumsiga semmelbullar

    10 stora eller 16 små Du behöver: 100 g smör 3 dl mjölk 25 g jäst 0,5 tsk salt 1 dl råsocker 1 tsk malen kardemumma 2 ägg (varav ett till pensling) 0,5 tsk hjorthornssalt 8-9 dl vetemjöl rustikt eller ljust dinkelmjöl Gör så här: Värm mjölken till fingervarmt och häll i en skål över […]

  • Lou’s Energy bites

    Lou’s Energy bites

    1 dl jordnötssmör ½ dl hackade pumpa frön 1 msk chia frön 1 ½ msk hackade torkade blåbär 1 msk hackade torkade tranbär 1 dl dinkel flingor 2 msk kallt vatten 1 msk lönnsirap Gör så här: 1. Hacka pumpafrön, blåbär och tranbär* 2. Rör ihop alla ingredienser i en bunke 3. Ställ i kylen […]

  • Våra nakna flarn

    Våra nakna flarn

    80 g smält smör 1,5 dl flingor av nakenhavre 1 dl lantvetemjöl eller ljust mjöl av dinkel 1 dl råsocker 2 msk grädde 2 msk sirap ¼ tsk bakpulver Blanda allt och klicka ut på plåt (5 st per plåt). Grädda i 200 grader ca 5 minuter. Servera med grädde och bär efter säsong.

  • Kerstins bäriga hallongrottor

    Kerstins bäriga hallongrottor

    16 st små 5 dl virvelmjöl eller ljust mjöl av dinkel 3 tsk vaniljsocker med äkta vanilj 1 dl råsocker 1 tsk bakpulver 200 g rumsvarmt smör Blanda de torra ingredienserna och hacka sedan snabbt ner det rumsvarma smöret. Forma degen till två långa rullar och skär upp 8 bitar per rulle. Lägg bitarna i […]

  • Mauds dinkelmannakaka för alla tillfällen

    Mauds dinkelmannakaka för alla tillfällen

    Det här är ett recept från min svärmor, troligtvis från 50-talet. Jag har moderniserat det något och bytt ut de vita vetemannagrynen mot de något mörkare och mer smakrika dinkelmannagrynen. Ingredienser: 2 dl mannagryn av dinkel från Warbro Kvarn 2 dl råsocker 1,5 dl kokosflingor 1 dl virvelmjöl, ljust dinkelmjöl eller lantvete från Warbro Kvarn […]

  • Warbro Kvarns jubileumskaka

    Warbro Kvarns jubileumskaka

    Den här goda mjuka kakan togs fram och serverades på vårt 10-årsjubileum 2013. Kakan innehåller bl.a rågkli, som är en nyttig men lite bortglömd ingrediens i kakrecept. Rågkli kan förebygga och minska risken för diabetes, den kan dämpa aptiten, ge jämnare insulin- och blodsockernivåer samt kan hämma tillväxt av magsårsbakterier. Kli kan alltså göra mycket […]

Välkommen till Warbro Kvarn

Vi har tekniska problem med vår hemsida.

Är du bageri, café, grossist eller liknande. Kontakta oss på 0730-34 39 88 eller order@warbrokvarn.se

Är du privatperson, välkommen till vår webbshop KLICKA HÄR